A honlapon sok minden olvasható a birtokról, rólam is, de a borászt leginkább a borain keresztül lehet megismerni. Itt következik a boraim felsorolása, melyek közül elsősorban a friss évjárat jellemzése olvasható, de aki a régebbi tételekre kíváncsi, azt is szeretettel várjuk Bátán borkóstolónkra.

2022-es évjárat

Rajnai Rizling

2022-es Rajnai Rizlingünk egy nagyon meleg, aszályos év után készült. A savak megőrzése érdekében kicsit koraibb szüreti időpont mellett döntöttünk, ezáltal könnyedebb tétel született. Fehér húsokhoz, könnyed vacsorához (salátákhoz) remek párosítás.

Kadarka Rozé

Ez a második év, amikor a kadarkából rozét is készítünk. Maximális odafigyeléssel választjuk ki a szüreti időpontot, hogy abból jó savtartalmú, könnyed rozénk szülessen. Az idei évben az előző évinél is szebb, érett, kerek, zamatos (és szép, rózsaszín) rozénk lett, ami méltó kísérője a baráti borozgatásoknak, könnyed ételeknek, de egy romantikus estéhez is kiváló választás lehet.

Kadarka száraz prémium vörösbor

Kadarka ültetvényünk az egykori kelta földvár tetején található, ebben az évben kiváló cukorfokkal szüreteltük, és ízében nagyon gazdag, tömény, a nagy kadarkákra jellemző sötét színű bor született belőle. Kadarkarajongóknak kötelező!

Kadarka száraz vörösbor

A könnyedebb kadarkák rajongói kedvéért egy másik területről, a Cenegéről szüretelt szőlőnkből könnyed, légies, mégis telt, komplex vörösbort készítettünk, ami a mindennapok remek kísérője. Nem hivalkodó, mégis remekül megállja a helyét a hétköznapi vacsora mellé.

Kékfrankos száraz vörösbor

Szintén a kelta földvárról szüretelt szőlőből készült az idei Kékfrankos borunk. Az elkészült bor rendkívül komplex, tömény, fűszeres, a Kékfrankosra jellemző szegfűszeges ízekkel. Remek kísérője az ünnepi ebédeknek, vacsoráknak, sültek, disznótoros ételek, zsírosabb húsok mellé ajánlom.

Menoire

Sokan kérdezik, milyen is ez a borunk. Fantázianév vagy házasítás? Nos, a Menoire igazából egy régi fajta, a régebb óta borbarátok Medoc, Medoc noir vagy Kékmedoc néven találkozhattak vele, és csak az uniós csatlakozás változtatta meg a nevét Menoire-ra. Francia eredetű a fajta, de mára már csak hazánkban találkozhatunk vele, főként az egri és a szekszárdi borvidéken. A Menoire borként fűszeres, kicsit muskotályos ízvilágú. Siller módszerrel készítve (rövid héjon erjesztés utáni fejtéssel) könnyed, nagyon gyümölcsös, igazán frissítő vörösbort kapunk. Idei tételünkhöz ez az utat választottuk, és nem is csalódtunk, hisz egy jól iható, gyümölcsös tételünk készült. Van olyan év, amikor érett, magas alkoholtartalmú, hordóban érlelt bort készítünk belőle, ilyenkor is nagyon izgalmas és különleges tétel, melyben a gyümölcsös, muskotályos ízvilág remekül tud harmonizálni a hordós érlelésből származó vaníliás, kókuszos ízjegyekkel. A hordóban érlelt változat még étcsokoládés desszertekkel is nagyon jó párosítás. Vigyázat, gyorsan fogy!

Régebbi évjáratok

Mindig érdemes benézni hozzánk, hiszen a friss évjárat mellett mindig marad egy-két különlegesség, hordóban érlelt tétel, amelyeket csak itt, nálunk lehet megkóstolni. A különleges borokat különleges, ünnepi vacsorák mellé ajánljuk.

Scroll to Top
WordPress Cookie Bővítmény a Real Cookie Bannertől