noemi01 másolata

Minden a 80-as években kezdődött. Szüleim ekkor vették meg első területüket Bátán, ahova szőlőt telepítettek. Később beköltöztünk Szekszárdra, de a területeink továbbra is megmaradtak, sőt, idővel egyre nagyobb lett a birtok Bátán, a szekszárdi borvidék legdélibb csücskében. Gyerekként mindezzel nem sokat törődtem. Később büszkeséget éreztem, ha szóba kerültek a boraink, és szívesen kóstolgattam őket. Ekkor még eszembe sem jutott, hogy ezzel észrevétlenül is sokat tanultam a jó borokról.  Bölcsészkarra jelentkeztem, magyar-német szakra. Még az egyetem alatt férjhez mentem, és született három lányom. Pedagógiai tudásomat az ő nevelésük során használhatom. Közben viszont végig éreztem egyfajta hiányt az életemben. Tudtam, még mindig nem találtam meg azt a munkát, amit nap mint nap szívesen végeznék. A család és a gyerekek mellett újra iskolapadba ültem, hogy borászatot tanuljak.

2014 márciusán éppen borversenyre mentünk édesapámmal, hogy segítsek és hogy tanuljak mellette. Amint elértük Báta határát és megpillantottam a dombokat, a szőlőket, megdobbant a szívem. Megérkeztem! Igen, ez az, amit csinálni szeretnék. Innen felgyorsultak az események. Iskolapadba ültem, hogy többet tudjak a borról, a szőlőről. Közben ezzel párhuzamosan megépült a feldolgozónk, lett működési engedélyünk, és elkészültek az első boraink. A főiskolai szakdolgozatom a pezsgőről szólt – érdekes kitérőnek indult, végül a kedvencem lett: a szakdolgozat “megtestesült”, és a 2014-es évjáratú rajnai rizlingünk pezsgős palackba került. Szeretem a borainkat, és nagyon büszke vagyok a pezsgőnkre is. Hiszem azt, hogy ezen a vörösboros borvidéken is van helye a jó, minőségi pezsgőnek. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy megismertessük mindenkivel, mi mit tudunk a borokról és a pezsgőről. 2016 márciusában a pezsgőt a szakma képviselőinek előtt is megmutathattam, a bemutatkozás sikeres volt, a visszajelzések pedig nagyon pozitívak.

Szeretek gyereket nevelni, főzni, és nagyon szeretem a jó borokat! Vallom, hogy a gyermekeink és a családunk egészsége azon is múlik, hogy mi van abban az ételben és italban – borban -, amit az asztalra teszünk.  Hiszem, hogy vannak jó magyar borok!

Szeretettel várlak, kedves olvasó, a blogomban, hogy bemutathassam a hazai jó borokat, és szeretettel várlak Bátán, a pincénkben, hogy együtt kóstolhassuk a jó hazait!

Baráti üdvözlettel:  a borramagyar.hu blogolója, Guldné Gelencsér Noémi