Guld Pincészet

7149 Báta, Fő út 113.

Guldné Gelencsér Noémi

mg. őstermelő (őstermelői ig. szám: 4076741)

Adószám: 78109461-2-37

Működési engedély száma: 10134315; 3/2015.

Mail: noemi[kukac]borramagyar[pont]hu
info[kukac]borramagyar[pont]hu

Tel: +36 (30) 6953151

Vagy használhatod az alábbi űrlapot:

  Név (kötelező)

  Email cím (kötelező)

  Tárgy

  Üzenet

  [wpgdprc "Az űrlap használatával Ön beleegyezik, hogy a honlap az adatait tárolja."]


  Hozzászólások

  Kapcsolat — 5 hozzászólás

  1. A blogján a magyar pezsgő történetében nem helyes, illetve hiteles adatok is szerepelnek. Jó lenne, ha javítaná, mert aki rákeres az interneten a magyar pezsgőgyártás történetére, esetleg félre lesz informálva.
   A legfontosabb, amit javítani kellene, hogy az első magyar pezsgőgyárat Pozsonyban Fischer János és dr. Schönbauer Mihály alapította 1825-ben. Johann Evangelist Hubert, osztrák származású borkereskedő csak 1877-ben vásárolta meg az akkor már az alapító Fischer János fiának, ifjabb Fischer Jánosnak a tulajdonában álló gyárat. Ha megnézi a szlovák Hubert pezsgőgyár honlapját, megtalálja angolul is ezeket az információkat. De Dr. Geday úr, a Kertészeti Egyetem könyvtárának nyugalmazott igazgatója is írt erről a Milleniumi szőlős-boros könyvben, amit 2000-ben adtak ki és még mindig lehet kapni.

   • Kedves Sándor!
    Köszönöm az észrevételeit, javítom a helytelen adatokat!

  2. I do trust all the ideas you’ve presented on your post. They are really convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are very brief for newbies. May just you please lengthen them a little from subsequent time? Thank you for the post.

   • Hi, Angelo, thank you for your nice words. I didn’t forget my blog, my posts and my spakling wine. I’m thinking now a lot about a new form and structure of my blog. Your words were a good inspiration for me. Thank you! Noémi